magyar

Legfrissebb cikkek:
2017-05-11 - III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep / Laurea Mundi Kórusverseny és Grand Prix 2018 | részletek
...

2016-12-09 - 25 éves a Zempléni Fesztivál - Sajtóanyag 2016 | részletek
Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 25 éves Zempléni Fesztivál. A jubileumi programsorozat 2016-ban...


A Fesztiválról

 

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta, kulturális- turisztikai- gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.

Zempléni FesztiválAz 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar által, Sárospatakon és még három településen elindított művészeti fesztivált 2004 óta - a "tradíció és megújulás" jegyében - az Interkultur Hungaria szervezi. A rendezvény főtámogatója a kezdetektől 2010-ig az Antenna Hungária Zrt. volt.

A Zempléni Fesztivál egyik, semmi máshoz nem hasonlítható jellegzetessége, hogy a rendezvények behálózzák az egész régiót és a látogató eljuthat a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a települések is, bemutatkozhatnak a nagyvilágnak, megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.

A kínálatot rangos komolyzenei koncertek, irodalmi-, színházi- és táncos estek, kirándulások, könnyűzenei- és jazz programok, kiállítások alkotják. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.

A KulturForum Europa a régió bekapcsolását a kulturális és turisztikai élet vérkeringésébe, a rendezvény iránti töretlen érdeklődés fenntartását ismerte el azzal, hogy 2006-ban - Magyarországon másodikként - kitüntette a Zempléni Fesztivált.

A hagyományok megőrzése és bemutatása mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a folytonos újításokra, a megújulásra.

A Zempléni Fesztivál sikere a szervezők és a helyi szervezetek, művelődési házak, önkormányzatok összefogásának köszönhető.

 

2016-ban 25. alkalommal rendeztük meg a Zempléni Fesztivált. Köszönjük, hogy vendégeink voltak a jubileumi rendezvénysorozaton. A hangversenyekről készült fotók és élménybeszámolók a Fesztivál facebook oldalán megtekinthetők.

Tartsanak velünk 2017. augusztus 11 - 19. között is.

További információ:  www.zemplenfestival.huAz oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. Copyright: Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22. | Telefon: 36 1 462 0330 | Fax: 36 1 342 9362 | e-mail: info@interkultur.hu; info@korusverseny.hu
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.