magyar

Legfrissebb cikkek:
2018-01-22 - III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep & Laurea Mundi Kórusverseny és Grand Prix | részletek
                   ...

2017-11-22 - 2017-ben 60 éves a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (BAK) | részletek
Az ünnepi koncerten elhangzik: Dvořák: Stabat Mater 2017. december 3. vasárnap 19:00 Pesti Vigadó Közreműködik: Cecília Lloyd - szoprán Megyesi Schwartz Lúcia -...


A Fesztiválról

 

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta, kulturális- turisztikai- gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.

Zempléni FesztiválAz 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar által, Sárospatakon és még három településen elindított művészeti fesztivált 2004 óta - a "tradíció és megújulás" jegyében - az Interkultur Hungaria szervezi. A rendezvény főtámogatója a kezdetektől 2010-ig az Antenna Hungária Zrt. volt.

A Zempléni Fesztivál egyik, semmi máshoz nem hasonlítható jellegzetessége, hogy a rendezvények behálózzák az egész régiót és a látogató eljuthat a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a települések is, bemutatkozhatnak a nagyvilágnak, megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.

A kínálatot rangos komolyzenei koncertek, irodalmi-, színházi- és táncos estek, kirándulások, könnyűzenei- és jazz programok, kiállítások alkotják. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.

A KulturForum Europa a régió bekapcsolását a kulturális és turisztikai élet vérkeringésébe, a rendezvény iránti töretlen érdeklődés fenntartását ismerte el azzal, hogy 2006-ban - Magyarországon másodikként - kitüntette a Zempléni Fesztivált.

A hagyományok megőrzése és bemutatása mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a folytonos újításokra, a megújulásra.

A Zempléni Fesztivál sikere a szervezők és a helyi szervezetek, művelődési házak, önkormányzatok összefogásának köszönhető.

 

2017-ben 26. alkalommal rendeztük meg a Zempléni Fesztivált. Köszönjük, hogy vendégeink voltak a rendezvénysorozaton. A hangversenyekről készült fotók és élménybeszámolók a Fesztivál facebook oldalán megtekinthetők.

Tartsanak velünk 2018-ban is augusztus 10-19. között!

További információ:  www.zemplenfestival.huAz oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. Copyright: Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22. | Telefon: 36 1 462 0330 | Fax: 36 1 342 9362 | e-mail: info@interkultur.hu; info@korusverseny.hu
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.