magyar

Legfrissebb cikkek:
2018-01-22 - III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep & Laurea Mundi Kórusverseny és Grand Prix | részletek
                 ...

2017-11-22 - 2017-ben 60 éves a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (BAK) | részletek
Az ünnepi koncerten elhangzik: Dvořák: Stabat Mater 2017. december 3. vasárnap 19:00 Pesti Vigadó Közreműködik: Cecília Lloyd - szoprán Megyesi Schwartz Lúcia -...


Megérthető zene - Egy megérthető zenész

Hollerung Gábor zenekarának ifjúsági és családi hangversenysorozatai hatalmas népszerűségnek örvendenek. Ezeken a koncerteken a legigényesebb zenei produkció a bernsteini mintát követő közérthető zenei ismeretterjesztéssel párosul.

Hollerung Gábor egész pályafutása alatt kiemelt figyelmet fordít az ifjúság zenei nevelésére, a jövő hangverseny-látogató generációjának oktatására. Mind karmesterként, mind tanárként szuggesztív, elementáris előadásmódjáról és élvezetes, humoros próbáiról vált híressé itthon és külföldön egyaránt. Következetes pedagógiai koncepciójával nevelt zenekarából elsőrangú együttest, valamint amatőr énekkarából olyan kórust, mely professzionális színvonalú produkciók rendszeres közreműködője. Zenetudósokhoz hasonlítható tudását bámulatos természetességgel, és mindenki számára érthetően osztja meg közönségével. Mindezt pedig érdekfeszítően, végtelen humorral előadva – Bernstein előadásainak stílusát idézve -, még a zene iránt kevésbé fogékony hallgatóságot is magával ragadja.

Zenekarának hangversenysorozatai telt ház előtt zajlanak „A megérthető zene” címel a Zeneakadémián, a legkisebbek számára „A megérthető zene junior” címmel Budafokon. Ezeken a koncerteken Hollerung Gábor magas színvonalú hangversenyeket kombinál zenei ismeretterjesztéssel, illetve a hallgatóság jelentős részét bevonja egyes hangversenyek közreműködőjeként is.

A "Megérthető zene" hangversenyei első részében a karmester igyekszik magyarázataival a zenei nyelv lényegére rávilágítani, mindezt a lehető legegyszerűbb formában, a bemutatandó zeneműből kiragadott részletek segítségével teszi. A második részben pedig elhangzik a teljes zenemű, megszakítás nélkül.

A közönség, valamint iskolai zene- és énektanárok már évekkel ezelőtt megfogalmazódott kérése is valóra vált: hogy ezek az előadások ne egyszeriek és megismételhetetlenek legyenek, hanem alkalom legyen többször is meghallgatni, elolvasni. Ezért az előadások könyv formában is elérhetők már CD-lemez kíséretében.

A könyvről rövid bemutató videó itt látható: Egy megérthető zenész 

A könyv - CD melléklettel - az Interkultur Hungária irodájában 2500 Ft-os áron megvásárolható. (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b. Információ: 061/4620330)

A közönség nyáron sem marad Megérthető zene nélkül: már a Zempléni Fesztiválon is hagyományossá vált koncertek mindig sok érdeklődőt vonzanak a sárospataki Művelődés Házába.Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. Copyright: Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22. | Telefon: 36 1 462 0330 | Fax: 36 1 342 9362 | e-mail: info@interkultur.hu; info@korusverseny.hu
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.