magyar
Az Interkultur Hungaria tevékenységei

 

Az Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. 1998-ban alakult négy magánszemély és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság kezdeményezésére.

Célja a magyar zenei kultúra ápolása, terjesztése, fő profilja hazai, valamint nemzetközi kórus- és zenei versenyek, fesztiválok szervezése, lebonyolítása. Ezek közül kiemelkedik az általa 1988-ban alapított Budapesti Nemzetközi Kórusverseny. Tevékenységei közé tartozik még a Budapesti Akadémiai Kórustársaság koncertjeinek, turnéinak, az ezzel kapcsolatos kórustáborok, az országos szintű Énekel az ország nagyszabású kórustalálkozó, továbbá zenei továbbképzések, mesterkurzusok szervezése és lebonyolítása, valamint lemezek és időszaki kiadványok kiadása. A társaság vállalja cégek nyilvános vagy zártkörű rendezvényeinek program-összeállítását, illetve a műsor megszervezését, lebonyolítását.

Eddigi munkáiból kiemelkednek a SUN Microsystems és a HP Magyarország céges rendezvényei, a Francia-Magyar Gála megszervezése, melyet az UNESCO magyar nagykövetének, valamint a Francia-Magyar Kulturális Év Irodájának megbízásából vállalt.

Az Interkultur Hungária a németországi Förderverein Interkultur Nemzetközi Zenei Versenyek és Fesztiválok Egyesületének tagjaként tevékenykedett 2013-ig. Munkatársai a budapesti és nemzetközi kórusversenyek- és fesztiválok illetve a 2000 és 2013 között népszerűvé vált Kórusolimpiák szervezői és lebonyolítói. A rendezvények többek között Olaszországban (Riva del Garda, Grado), Máltán, Mallorcán, Svédországban (Helsingborg), Ausztriában (Bécs, Linz, Graz), Németországban (Wernigerode, Zwickau, Pohlheim, Giessen), Csehországban (Lytomisl), Izraelben (Netanya), Dél-Kóreában (Pusan), Indonéziában (Jakarta), Kínában (Xiamen, Shaoxing, Guangzou), az Amerikai Egyesült Államokban (Fort Lauderdale, Cincinnati) kerültek megrendezésre.

A szaktárca javaslatára és a KÓTA felkérésére, születése óta 2012-ig a Kodály Zoltán Magyar Kórusverseny lebonyolítója volt.  

2014-től az Interkultur Hungária a régi szervezőkkel - de új munkacsoprttal, a németországi meeting music kórusversenyeket és fesztiválokat szervező céggel közösen, az inchoral - Nemzetközi Zenei Versenyek Hálózata - égisze alatt tevékenykedik tovább hazai és nemzetközi szinten. Így a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Grand Prix, a Kórusünnep, az olaszországi (Riva del Garda, Róma és Velence), a lengyelországi "Copernicus" (Torún), az ausztriai (Salzburg), a portugáliai (Fundão) és az új németországi "Sing Berlin" rendezvény már közös szervezésben valósul meg.

Az Interkultur Hungária nem csak a világ zenei eseményeinek élvonalába tartozó Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál szervezője 1988 óta. A Müpával közösen indított, már több ízben nagy sikert aratott Kórusünnep rendezője, lebonyolítója is.

2018-ban - ismét a Müpával karöltve - a Kórusünnep 3. alkalommal kerül megrendezésre május 18-21. között.

A társaság 2004 óta, az akkori főtámogató, Antenna Hungária Zrt. megkeresésére, a Zempléni Fesztivál rendezője. 2017-ben 26. alkalommal szervezte meg a Fesztivált.

Az Interkultur Hungária Nkft. munkájának minőségét Turjányi Miklós ügyvezető igazgató és Hollerung Gábor művészeti vezető garantálja. 

Hollerung Gábor és Turjányi Miklós

 Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. Copyright: Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22. | Telefon: 36 1 462 0330 | Fax: 36 1 342 9362 | e-mail: info@interkultur.hu; info@korusverseny.hu
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.